Bästa restaurangerna i Skåne län

Om du besöker vackra Skåne har du mycket att se fram emot vad gäller sevärdheter och aktiviteter. Många tycker även om att äta gott och Skåne bjuder på många bra restauranger med olika nischer och i olika prisklasser. Om du vill unna dig lyxiga måltider kan du till exempel besöka en restaurang som har en eller flera stjärnor i Guide Michelin. En av dem är Daniel Berlin Krog i Skåne-Tranås. Där kan du äta god mat gjord på bra råvaror utefter de olika säsongerna.

Andra restauranger i Skåne som har fått en eller flera stjärnor i Guide Michelin är bland annat Vollmers i Malmö, Restaurant Sture i Malmö och Sav i Tygelsjö. God mat behöver dock inte innebära en Michelinstjärna, exempel på andra bra restauranger i Skåne är Sillen & Makrillen i Helsingborg och Mat & Destillat i Lund. För lunch eller enklare rätter kan Bistron Torekov i Torekov och Restaurang Bryggan i Höganäs vara något för dig. Kulturkorgen i Lund bjuder också på mycket gott om du vill ha internationell mat.

Vegetarisk mat i Skåne

Allt fler hakar på den vegetariska och veganska trenden, vilket både är bra för djur och miljö. Det innebär också att fler restauranger och lunchställen satsar på god vegetarisk (eller vegansk) mat, vissa matställen är till och med helt veganska eller vegetariska. Några sådana exempel i Skåne är The Vegan Bar i Malmö, Cashew Vegan Kitchen i Lund, Vegegården i Malmö och Balthazar Eko Vego i Malmö. Om raw food är något för dig kan du också spana in Raw Food House i Malmö.

Mat med utsikt

I Skåne kan du hitta mat från olika delar av världen och för olika plånböcker. Utbudet är brett, inte minst i lite större städer som Malmö och Helsingborg. Studentstaden Lund bjuder också på ett brett utbud av matställen. Om du vill njuta av vacker utsikt medan du äter kan du till exempel besöka Kitchen & Table Malmö – sky bar, Via 95 i Helsingborg, Port Ystad Saltsjöbad eller Buhres på Kivik. Såväl prisklasser som menyer varierar, så hitta den restaurangen som passar just dig och ditt sällskap bäst i smaken.