Vad ska jag besöka i Sverige?

Sverige har en rik natur som du måste se på nära håll för att uppskatta. Upptäck skogen i någon av våra nationalparker eller varför inte ta en båttur ut till skärgården? Vandra längst berg och svalka dig en sjö eller ta selfies med sälar som latar sig i solen. Ta med dig ett fiskespö och se soluppgången eller ta med dig en hink och plocka skogens guld kantareller eller superbäret lingon.

Är du inte mycket för skogsturer och vatten kom in till någon av storstäderna för museum och fika. Stockholm har en hel del museum att erbjuda, tunnelbanan är praktiskt taget ett av världens längsta museum med massor av konst på varje station. Promenera i Gamla stan i Stockholm eller längs med Göteborgs kanaler och upptäck Sveriges rika fikakultur. Allt från rykande heta kanelbullar till sega kladdkakor toppade med grädde och bär, valen är smakfullt oändliga.

Spännande nöjesparker och sköna festivaler

Har du ännu inte fallit för en semester på hemmaplan? Oroa dig inte, det finns mycket mer att hitta. Allt från nöjesparker till festivaler och allt där emellan. Skara Sommarland, Kokpunkten, Kolmården, Junibacken, Gröna Lund och Liseberg är några exempel på spännande häng för de nyfikna och äventyrliga. Way out West, Peace & Love, Sweden Rock och Summerburst skulle kunna vara namn på cocktails men är istället de mest populära festivalerna Sverige har. Det bästa med dem är att de är återkommande varje år.

Harmoniska spaanläggningar och heta bastus

Är du en av dem som istället vill ha lugn och ro på din semester? Då har Sverige många olika spaanläggningar där du kan få allt från enklare massage till mer avancerade behandlingar. Har du en riktig stram budget? Besök en av de många simhallarna där du kan träna intensivt, varva ner med yoga och till slut stretcha musklerna i poolen. En stor bonus är att de flesta hallarna har tillgång till både bubbelpool och bastu.