Var bor du i Jonstorp?

Jonstorp ligger i nordvästra Skåne och hade 2018 en befolkning på 2 044 personer. Trots att staden är liten finns det ett antal ställen där du kan övernatta om du befinner dig i staden. Kullabygdens Bed & Breakfast är ett sådant exempel. Stället ligger i en vacker och rofylld miljö, endast sex kilometer från Höganäs med sin mysiga hamn. Kullabygdens Bed & Breakfast har fått flertalet bra recensioner och på plats kan du hyra en cykel om du vill upptäcka de omkringliggande miljöerna på det sättet – varför inte cykla igenom Jonstorp för att få en helhetsbild av staden?

Bläsinge Gård är ett annat alternativ när du ska övernatta i Jonstorp. Där finns ett pensionatsliknande vandrarhem i parkmiljö och de har också en liten och mysig camping. Under högsäsong och vid gruppbokningar serveras frukost på vandrarhemmet men i övrigt har de ingen restaurang. Däremot går det snabbt att ta sig in till Jonstorp och de mysiga matställena som du kan hitta där. Testa till exempel Tunneberga Gästgifvaregård i Jonstorp, som bara ligger en och en halv kilometer från Bläsinge Gård, eller Svanshalls Krog som bjuder på vacker utsikt. Denna krog är dock bara öppen under sommarhalvåret.

Tunneberga Gästgifvaregård

Om du är på jakt efter en typisk skånsk upplevelse, inte minst vad det gäller mat, kan Tunneberga Gästgifvaregård vara ett bra alternativ för dig. Rummen är vackra och rustika och maten serveras i en 1600-talsmiljö med många traditionella skånska rätter att välja mellan. Här finns också en mysig trädgård med en terrass och under högsäsong anordnas bland annat grillkvällar och annat trevligt där. Miljön omkring är rofylld, samtidigt som det finns en hel del att göra och upptäcka. Det finns även en festlokal att boka, vilket gör att Tunneberga Gästgifvaregård passar bra även för stora sällskap.

Alternativ i olika prisklasser

Trots att Jonstorp är en så pass liten stad erbjuder den en rad olika övernattningsställen, allt från lyxigare hotell och bed & breakfasts till billigare vandrarhem och campingplatser. Detta gör att du kan välja det som passar dig bäst utifrån dina preferenser och ekonomiska förutsättningar. Ett vandrarhem kan exempelvis vara ett billigare alternativ om du bara ska stanna någon natt i Jonstorp innan du beger dig vidare på din resa medan ett hotell kan passa bättre för dig som planerar att stanna lite längre. Oavsett vad du väljer garanteras du en skön och avkopplande vistelse i den skånska lilla staden.